top of page

Secret Affairs: Epilóg


"Krásny Valentín, láska," zašepkal jej Draco do ucha, Hemiona ihneď nechala knihu knihou a so žiarivým úsmevom na perách sa k nemu zvrtla. Zadívala sa na malú krabičku, ktorú držal v jednej ruke.


"Čo je to?" zvedavo sa spýtala a pohľadom hypnotizovala tú krabičku. On jej ju iba mlčky podal a bláznivo sa uškŕňal.


Hermiona ju netrpezlivo rozbalila, dala dolu veko a zadívala sa na malú fľaštičku naplnenú nejakou tekutinou. Vzhliadla na Draca a počastovala ho zmäteným pohľadom.


"To je nejaký elixír?"


On prikývol, vytiahol fľaštičku a natočil ju tak, aby si Hermiona mohla prečítať elegantným zlatým písmom napísaný názov.


"Obbligare Anhelo," nahlas prečítala a v tom okamihu a jej čelo zbrázdilo zamračenie. Ihneď si spomenula na všetko, čo sa stalo v poslednom ročníku Rokfortu. Ten elixír v nej neevokoval tie najpríjemnejšie spomienky. "Čo to má, do pekla, znamenať, Draco?"


Draco sa na nej nahlas zasmial, a potom sa nežne usmial. Presne takú reakciu čakal.


"Upokoj sa. Zabudla si, na čo je ten elixír určený?" spýtal sa jej so zdvihnutým obočím a keď na neho Hermiona neprestala zarazene zízať, povzdychol si a pokrútil hlavou.


"Ako hovorí istá kniha, ktorú si mala tú česť pred časom čítať, ten elixír je vyrobený pre páry alebo manželstvá a má spestriť partnerom sexuálny život, ktorý ich po rokoch začne nudiť. Podáva sa v malých dávkach a navodzuje silnú túžbu po milovaní. Ak sa podá vo väčšom množstve, môže u človeka vyvolať účinok v podobe erotických snov o majiteľovi elixíru."


"Ty si sa to učil na spamäť alebo čo?" zamumlala červenajúca sa Hermiona.


"Ale my predsa nepotrebujeme spestrenie nášho sexuálneho života!" zvolala zrazu urazene Hermiona a prižmúrila na blondiaka svoje medové oči.


"Nie, samozrejme, že to nepotrebujeme. My dvaja to ani nikdy potrebovať nebudeme," odpovedal jej a pozrel sa na ňu so šelmovským úsmevom na tvári. Milovanie s takou vášnivou snúbenicou a čoskoro manželkou ho určite nikdy neprestane baviť.


Chopil sa pripraveného šampanského, ktoré rýchlo otvoril, nalial do oboch pohárov a do každého pridal kvapku z elixíru. Keď sa k nej otočil, na tvári mu pohrával šibalský úsmev, ktorý tak milovala.


Podal jej jeden pohár a štrngol si s ňou.


"Na lásku," potichu povedal a ona pritakala.


"Na lásku."


Vypili obsah pohára do dna a obom bolo vidieť v očiach napäté očakávanie.


Draco jej rýchlo vzal pohár, položil ho aj so svojim na stôl a prihnal sa k nej. Vzal ju do náručia, vrúcne ju pobozkal a Hermiona sa od neho odtiahla až vtedy, keď začala lapať po dychu.


"Milujem ťa, Hermiona," zašepkal jej do pokožky.


"A ja milujem teba, Draco," s úsmevom odpovedala Hermiona a pritúlila sa k nemu. Cítila, ako začal elixír už účinkovať. Alebo to nebol on?


bottom of page